Terug in Remoulins

15 september 2024 - Remoulins, Frankrijk

Gisteren hebben we nog een klein stukje over de prachtige Corniche d'Or gereden, waarna we de kust verlieten en het binnenland inreden richting Aix en Provence. Ook deze route is adembenemend en slingert door wijngaarden en langs wijnhuizen; niet die grote coöperaties, maar juist die mooie oude huizen midden in de wijngaarden, met oprijlanen met  cipressen erlangs en met van die pastelkleurige luikjes (had  ik al eens  gezegd dat ik die zo leuk vind 😉)! Helaas heeft de enige (!) camping van Aix geen plaats en kunnen we hier dus niet overnachten. We besluiten door te rijden, via de route National, naar "onze" camping in Remoulins; daar hadden we vandaag s.w.s. een plaatsje gereserveerd en waren we van harte welkom voor een nachtje extra.

Vandaag zijn we gaan wandelen naar de Pont du Gard, een aquaduct uit de Romeinse tijd, wat later is uitgebreid tot brug. Ik las dat het het best bewaarde Romeinse bouwwerk in Europa is, of dat echt zo is, weet ik niet maar het geheel staat wél op de UNESCO werelderfgoedlijst en is bijzonder indrukwekkend!

Vanavond hebben we gereserveerd in een restaurant met uitzicht op de Pont du Gard die 's avonds mooi verlicht zou moeten zijn; ik ben heel benieuwd.

1. Petra:
    Lekker genieten !
  2. Ellen en Peter:
    15 september 2024
    Joh buiten het seizoen en toch geen plek. Heeft het te maken met jullie afmeting?
  3. Nicole:
    15 september 2024
    Nee niet eens, gewoon nog heel druk maar ook weinig campings. Geen regio voor bonnefooi-kampeerders.